keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Pentukurssilla 4/5

Tänään oli kurssilla paljon asiaa! Maahanmeno, liikkeestä seiso, paikallaan oleminen ja houkutukset.

Alkuun opettelimme ns. hissimaahanmenoa, eli koiran jalkojen olisi tarkoitus pysyä paikallaan sen mennessä maahan. Arra sai olla esimerkkikoirana Niinan näyttäessä kuinka sitä lähdetään opettamaan. Tämä oli Arralle pala kakkua.
Houkutusradalla piti ohittaa nakkilautasia, toisia koiria ja leluja. Nakkilautaset oli pahat, ahne pieni ei meinannut millään ymmärtää, että miksi muka pitäisi jättää nakit syömättä kun joku on ne tuohon tarosalle jättänyt. Muut houkutukset eivät aiheuttaneet erikoisempaa ihmetystä...koska ohjaajalla oli nakkia! :D

Liikkeestä seisomista olemme jo ehtineet harjoitella myös kotona ja hienosti se siirtyi myös hallin häiriöön. Usemapia toistoja tehdessä Arra alkoi ennakoida, joten pitää muistaa pitää toistokerrat riittävän pieninä, koska hyviä toistoja tulee jankkaamattakin.

Paikallaan olemisesta sitten saatiinkin pieni probleema aikaan. Ei siinä etteikö pentu kestäisi paikallaan vaan että yhdestä väärin palkatusta kerrasta se ketjutti paikallaan oloon sen, että kun olen ottanut askeleen taakse ja olen palaamassa takaisin eteen, pitää pyllyä hytkäyttää aivan kuin olisi nousemassa seisomaan mutta ei nouse kuitenkaan. Toisaalta, voisiko tällä opettaa koiralle twerkkaamisen? 😎 Nämä ovat sitten varmaan niitä nopean oppijan huonoja puolia! Mutta tähänkin saatiin Niinalta apuja, kuinka lähteä korjaamaan tilannetta.

Sunnuntaina oltiin Kuopiossa agilitykisoissa kannustamassa Arran iskää ja äiskää sekä tietysti muita tovereita. Ja mikäs siinä hienoja ratoja tekeviä onkaan kannustaa!
Pieni penkkiurheilija käyttäytyi erittäin mallikkaasti koko pitkän kisapäivän. Välillä ihmeteltiin maailmanmenoa, syötiin porkkanakakkua suoraan lautaselta (kiitos Heidi !) ja välillä vetäydyttiin äiskän häkkiin ottamaan päiväunet.

1 kommentti:

  1. Twerkkaavalle Arralle naksuteltiin Kuopiossa myös pään tunkemista taskuun nakkien rohmuamista varten :D Eikös oo kiva, kun kaverit huolehtii pennun tapakasvatuksesta siun hakiessa kahvia :D

    VastaaPoista