sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Pentukurssilla 1/5

Menneellä viikolla aloitimme Koirakoulu Napakan pentukurssin. Ei vähiten siksi, että asumme kävelymatkan päässä lämpimästä, keinonurmipohjaisesta hallista vaan myös siksi, että Niina on aivan loistava opettaja. Niinan kanssa tehtiin aikanaan pohjatyö myös Nessan kanssa.

Olen käyttänyt Arraa paljon erilaisissa paikoissa ja vielä ei ole löytynyt paikkaa joka saisi sen jotenkin hämilleen tai toimintakyvyttömäksi. Temppuja olemme treenanneet kuitenkin vain kotona, joten minua hieman jännitti kuinka uusi paikka ja keskittyminen mahtuvat samaan lauseeseen. Mutta turhaan, hyvinhän se meni!

Ensimmäisen kerran teemana olivat kontakti, perusasento ja seuraaminen.

Kontaktia lähdimme hakemaan sheippaamalla. Tätä olikin ehditty treenaamaan jo kotona, joten se oli tuttu juttu. Alkuun ohittamattomaksi häiriöksi meinasi muodostua toiselta puolen hallia kuuluva Miimin ääni. Miimi osallistuu samalle kurssille Arran veljen, Petjan kanssa. Kovin on kasvattajan ääni tallentunut äänimuistiin! :D Muutaman muistututtelun jälkeen kuitenkin tehtiin taas satalasissa töitä minun kanssasi.

Seuraamisen opettelu aloitettiin imuttamalla. Tällä tavalla saa hyvin kontrolloitua koiran takapäätä. Nessain sain opettettua seuraamaan vinossa ja samaa virhettä en halua toistaa Arran kanssa. Niina on tässä asiassa myös erittäin tarkka, sopii meille!

Perusasennon haluan lähteä hakemaan kiertämällä, eli oikealta seläntakaa vasemmalle. Tämänkin opetin Nessalle kiepsahtamalla, eli koira tulee suoraan vasemmalle puolelle ja kiepsahtaa paikalleen perusasentoon...ja jää niin helposti irti ja vinoon. Joten toisella tapaa Arran kanssa. Luetaanko tällaiset jo eläinkokeiksi?

Tehtävien välissä sulkeuduttiin omaan pieneen kuplaan ja leikittiin. Arra lähtee hyvin saalisleikkiin, joskin sen kuplassa on vielä hieman reikiä ja huomio herpaantuu nopeasti muualle. Mutta pikkuhiljaa! Haluan pitää meidän välillä hyvän fiiliksen ja kiinni siitä, että meillä on hauskaa!

Arra ja velipoika Petja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti